Mysk - Indisk Dans och Magisk Teater

 

odissi

Anette Pooja


Anette Pooja är koreograf, dansare och regissör baserad i Sverige, som skapar scenkonst i gränslandet mellan indisk dans och teater. Med bas i klassisk Odissidans förnyar hon idag formerna för indiska dans genom att leverera en ny och bred blandning av scenkonst och räknas som en av de främsta förnyarna av Odissi i Sverige. Poojas verk kännetecknas av pregnans, humor och magi i fusionen mellan dans-teater-musik.

Pooja har över 20 års praktik av indisk dans, främst inom Odissi och Bollywood, med studier i Indien, England och Sverige. Hennes föreställningar har visats på bl.a. Dansens Hus, Södra Teatern/Re-Orient, India Habit Centre i New Dehli, Indiska Ambassadens besök av Minister for External Affairs i Riga och Stora Teatern i Göteborg. Hon har även en Master i fördjupat skådespeleri från Högskolan för Scen och Musik från 2014, där hon kombinerade sin klassiska dans med praktik inom teater, regi och mask.

Vid sidan om sitt konstnärliga arbete har Pooja byggt upp den största västsvenska dansskolan för Odissi & Bollywood, idag en del av World Dance Company. Hon är konstnärlig ledare för det egna dans- och teaterkompaniet MYSK Indisk Dans & Magisk Teater, inom vilken de flesta av föreställningarna produceras och turnéras.

OdissiPP info

Hösten 2017 kom den världsberömda Odissidansaren Sujata Mohapatra till Sverige. Sujata bjöd på klassisk Odissi och Anette Pooja framförde nyskapande verk med ensemblen MYSK i föreställningen Odissi Poetic Performance som spelades på Göteborgs Konserthus, Stenhammarsal den 2 november.

Föreställningar:

Drömfångaren

Drömfångaren är en dans- och teaterresa om att våga uppfylla sin dröm för barn och familj.
 
Flickan Leela har svårt att somna för hon är rädd varje kväll innan hon ska lägga sig. På natten har hon ofta obehagliga drömmar. Plötsligt får hon en gåva, en drömfångare. Leela börjar drömma glädjedrömmar. Men det är något mystiskt med Leelas drömfångare. En dag får hon besök av drömfen. Drömfen behöver hjälp, kanske vågar Leela hjälpa henne?
 
Bollywood show & workshop
 
14322779 10210146963409693 6328838321942558644 n
 
MYSK Bollywood ensembel bjuder på sprakande dansshow, som passar utmärkt till både stora och mindre event för både barn och vuxna. 
 
Vi skräddarsyr programmet efter önskemål gällande föreställnings längd, antal dansare och akter. Vi erbjuder workshop i anslutning eller kortare prova på. Vid event av indiska teman finns vi till förfogande för råd om helheten, vilket kan gälla kläder, mat och inredning.