hilal dance

 

Hilal Dance är en modern dansteknik och estetisk form som utvecklats av avant gard-dansaren Suraya Hilal. Det unika med dansen är att den estetiska formen är ett resultat av den utvecklade tekniken som utgår från ett holistiskt perspektiv där andning, rörelse och närvaro är centralt. Den holistiska rörelsefilosofin påverkar dansaren på ett mycket stärkande sätt såväl fysiskt som mentalt. En vanlig kommentar från deltagare efter en klass eller workshop är att ett stort välbefinnande infinner sig. En del av dansträningen är Hilal Dance Bodywork, i vilken vi hittar liknelser med yoga, pilates, mindfulness, meditation och fascia flow.

I Sverige finns endast 2 utbildade lärare i Hilal Dance, Magdalena Persson i Malmö och Martina von Schwerin i Göteborg, på World Dance Company.

En gång om året besöks World Dance Company av “master teacher” Alessandro Bascioni från Italien, för en intensiv och fördjupande helgkurs fre-sön.

GRUND

Dag & tid Mån 17.00-18.00
Startdatum 3/9
Pris 1600 kr eller drop-in
Lärare Martina von Schwerin
Antal ggr 12
Sal lilla salen

Den här kursen ger dig en introduktion till Hilal Dance med fokus på grundning, centrering och integrering. Lektionen inleds med Hilal Dance Bodywork med inslag av yoga och pilates. Därefter tränar vi på dansens 3 grundsystem: pendelumkontra lateral walk och the spiral.

TEKNIK (DAGTID)

Dag & tid Tors 10.00-11.00
Startdatum 6/9
Pris 1600 kr eller drop-in
Lärare Martina von Schwerin
Antal ggr 12
Sal lilla salen

Teknikklasserna är öppna för drop-in. Alla är välkomna, från grund till avancerad. Lektionen inleds med Hilal Dance Bodywork med inslag av Yoga och Pilates.