persisk dans

HemsidaPersisk dans representerar ett arv av de tidigaste och största civilisationerna, där det poetiska språket uttrycks med exakt utförda steg och elegans. Den hämtar inspiration från persisk miniatyrmålning som illustrerar mytologier, poesi och litteratur.

Med sin spirituella bakgrund är Persisk dans en elegant dansform som behagfullt använder graciöst mjuka och vackra armar, händer och huvudrörelser. Dessa förstärks av rytmiska och jordnära fotarbeten. Hela kroppen skapar vågrörelser med en förskönad rörlig ryggrad. En viktig aspekt av Persisk dans är uttrycket "eshveh/naz" som innebär en slags charmig och oskyldig flörtighet.

Takhmina

Takhmina Ibragimova lärare i Persisk dans

Sedan unga år har Takhmina dansat för Theatre Padida, som är en av de främsta och välkända dansteatergrupperna i Tadzjikistan. Hon har dansat under den välkända koreografern Sharofat Radhdova samt haft äran att arbeta med Lorence Levasseur från Frankrike. Som solistdansare har hon turnerat i stora delar av världen, deltagit i många tävlingar och arbetat som skådespelare i både film och teater. Takhmina är usprungligen från Tadzjikistan som i sig är av persiskt ursprung.

Tadzjikistan som är en del av Stor-Iran delar inte bara samma språk som dagens Iran utan även dess kultur. Den tadzjikiska danskulturen omfattar bl a. tadzjikiska danser som Pamir, Kulyab, Kulobi samt Persisk dans.

persisk dans HT 2018

Lärare: Takhmina Ibragmova

Kurstitel/Nivå Dag Tid Start
Nybörjare/Fortsättning 
Sön 16.50-18.20  9/9

 

kursbeskrivning HT 2018

nybörjar & fortsättning

Under kursen vi kommer att träna grundteknik, stegkombinationer, öva upp mjukhet och smidighet. Repetera och förankra kroppens rörelser, träna på händernas och handledernas olika former tillsammans med det rytmiska fotarbetet. Vi kommer också att göra en koreografi.

Dag & tid Sön 16.50-18.20
Pris 2100 kr
Lärare Takhmina Ibragimova
Antal ggr 12
Startdatum 9 september

KURSANMÄLAN