sevillanas

Sevillanas-wdc-680x

Sevillanas är en elegant, fartfylld, flamencoliknande, folklig, rolig och social dans. En mycket livlig och levande dans- och musiktradition i södra Spanien, i synnerhet i Sevilla med omnejd. Ute på barer och diskotek  i Andalusien, varvas den vanliga discon med Sevillanas och alla dansar två och två eller fler, kvinnor och män, barn och gamla. För att inte tala om "Ferias", marknader/festivaler med miljontals besökare där det dansas sevillanas oavbrutet i en vecka! En virvlande glädjefylld social dans, från "sevillanas de la calle" - gatans sevillanas - till utsökta konstnärliga tolkningar, mycket ryms inom sevillanaskulturen. Det har bland annat den berömde filmskaparen Carlos Saura visat med filmen "Sevillanas", vilket är en hyllning till denna vackra dans i långfilmsformat.

Stegen är lika för både män och kvinnor, även om uttrycket är olika. Alla kan dansa med varandra, det är inte en pardans enbart för man och kvinna, där man håller i varandra och den ene för och den andra följer, utan båda parter följer en koreografi som passar ihop med musiken. Det är i regel fyra turer om vardera dryga minuten, exakt lika långa, som utgör en komplett sevillanas.
På Kulturhuset Oceanen och World Dance Company har vi Sevillanas och Flamencofester där Sevillanas är ett självklart inslag. Så det är roligt att kunna dansa sevillanas på alla breddgrader. Se oss på World Dance Company framföra Sevillanas på "På Spåret (SVT)"

Sevillanas, försommarkurser 2018

Lärare: Eva Milich (EM)

  Dag Tid Lärare Antal Pris Start Förkunskaper? Lokal
Sevillanas Ons 17.30-18.45 EM 4 ggr 860 9/5 alla nivåer Stora

sevillanas försommarkurs 2018

Dag & tid Ons 17.30-18.45
Startdatum
9/5
Pris 860 kr
Lärare Eva Milich
Antal ggr 4
Sal Stora

Denna kurs ger dig en introduktion i sevillanas, den populära pardansen som dansas i södra Spanien. Den funkar också bra för dig som redan har dansat sevillanas men behöver en grundlig repetition. Vi går igenom 1:a och 2:a sevillanas grundligt. Du som vill repetera 3:an och 4:an får också möjlighet till det. Vi avslutar med en sevillanasfest någon gång i början av juni. Vi bestämmer datumet tillsammans.

KURSANMÄLAN

 

Privatlektioner

Det finns möjlighet att ta privatlektioner för våra lärare om man vill gå enskilt eller i mindre grupp. Musikundervisningen, tex flamencogitarr sker huvudsakligen genom privatlektioner. Läs mer om våra lärare eller kontakta oss så förmedlar vi vidare kontakten till den lärare som du vill komma i kontakt med. Tid och pris enligt överenskommelse med respektive lärare.