top of page
Argentinsk Tango
Konkurrenskraftig dans

Argentinsk Tango

Argentinsk tango har beskrivits som pardansernas Rolls Royce. Den innehåller allt ifrån stil och elegans till glädje, sensualism, närhet och lekfullhet. Om man lär sig argentinsk tango kan man dansa tango överallt i hela världen.

Genom att dansa tango får man förutom att träna på sin kroppsmedvetenhet, balans och smidighet även komma ifrån vardagens alla bestyr och ladda batterierna med ny energi både fysiskt och mentalt.

På World Dance Company kan man även gå ut och dansa tango på vår milonga (socialdanstillställning) som sker regelbundet på Oceanen i Göteborg. Många som börjat dansa på World Dance Company har skaffat sig nya vänner för livet.

Tango - nybörjare / fortsättning

12 veckor 1600 kr 
(start 7 feb) 19.00 - 20.00 Onsdagar
Lärare: Suzanna Söderström & Jonathan Bondesson
inkl. 15% medlemsrabatt på våra milongor och scenarrangemang!

Tango - nybörjare kickoff

2 tillfällen, 400 kr
31 jan 19.00 - 20.30 Onsdag
3 feb 11.00 - 14.00 (inkl paus) Lördag

Lärare: Suzanna Söderström & Jonathan Bondesson

Ta chansen med en tangoboost under 2 tillfällen för att på ett roligt och effektivt sätt få en ingång i den argentinska tangons värld. 1,5 timmar onsdagen 31/1 och ytterligare tre timmar lördagen 3 feb kommer att ge dig en känsla av tango och förståelse för grunderna.

Därefter finns möjligheten att fortsätta med tangokursen - nybörjare/fortsättning - på onsdagar kl 19.00-20.00. Detta är en möjlighet att få dansa med de som har lite mer erfarenhet och då lär man sig snabbare, samt en möjlighet för de som vill repetera grunderna att få göra det.

För dig som fortfarande är ny i tangon och vill repetera grunderna. Vi går igenom tangons grundsteg och tränar på teknik för att föra och följa. Vi fortsättar att arbeta med omfamningen (abrazon) och tangopromenaden (caminatan), samt stil och hållning. Vi går igenom olika varianter på giros, ochos cortados, det korsade systemets möjligheter och mycket mer.

Tango - medel / avancerad

12 veckor 1800 kr 
Onsdagar 20.00-21.00 (start 7 feb)
Lärare: Suzanna Söderström & Jonath
an Bondesson
inkl. 15% medlemsrabatt på våra milongor och scenarrangem
ang!
Inkluderar egen träning i Stora Danssalen från 21.00-22.30 

Vi tränar på teknik och närvaro i caminatan, dvs tangopromenaden, och på rytmiska och musikaliska varianter på allt från giros, enganchadas och colgadas till ocho cortados, boleos och sacadas - hela tiden med fokus på kontakt, närvaro och tangokänsla!

Suzanna är nyss hemkommen från en inspirationsresa till Buenos Aires och ser mycket fram emot att få dela med sig av sina nyförvärvade kunskaper.

Vi rekommenderar dig gärna att prova att byta roller för att få en ökad förståelse och kunskap för förandet och följandet. Vi vill att det ska vara jämnt antal förare och följare på kursen så meddela oss i din anmälan vilken roll du anmäler dig till.

Anmälan till Argentinsk tango

Tangkurs
Välj dansroll för kursen

Tack för din anmälan! Du kommer att få en bekräftelse inom kort.

bottom of page