top of page
Argentinsk Tango
Konkurrenskraftig dans

Argentinsk Tango

Argentinsk tango har beskrivits som pardansernas Rolls Royce. Den innehåller allt ifrån stil och elegans till glädje, sensualism, närhet och lekfullhet. Om man lär sig argentinsk tango kan man dansa tango överallt i hela världen.

Genom att dansa tango får man förutom att träna på sin kroppsmedvetenhet, balans och smidighet även komma ifrån vardagens alla bestyr och ladda batterierna med ny energi både fysiskt och mentalt.

På World Dance Company kan man även gå ut och dansa tango på vår milonga som sker regelbundet på Oceanen i Göteborg. Många som börjat dansa på World Dance Company har skaffat sig nya vänner för livet.

World Dance Company är Göteborgs äldsta tangoskola och här har vi undervisat i argentinsk tango, arrangerat liveakter, festivaler och regelbundna milongor (socialdanstillställning) sedan 1996. Andra Våningen (www.andravaningen.se) är WDCs livescen med kontinuerliga musik- och dansarrangemang.

Tangueras tangoteknik – kurs för följare

Pris: 1 800 kr (12 veckor) 
(start 4 september 2024
) 17.30 - 18.45 Onsdagar
Lärare: Samira Abutaleb Rosenlundh
Begränsat antal platser

Kursen sker i samarbete med Göteborgs Tangokollektiv

Vill du dansa tango med större rörelsefrihet och utforska din musikalitet mer?

Genom individuell teknikträning ges möjlighet att gå på djupet och utveckla flyt och balans såväl som musikalisk variationsrikedom. 

Vi kommer lägga ett stort fokus på tangons beståndsdelar såsom caminata, disocieringar/vridningar och pivoteringar i olika former och också fokusera på olika musikaliska uttryck, rytmiseringar och utsmyckningar (adornos) till olika klassiska tangoorkestrar. 

Vi övar både enskilt, i par och tillsammans. Det är en kurs för dig som vill träna mer, få svar på dina frågor och personlig feedback som lyfter din dans. Kursen är på fortsättnings- och fördjupningsnivå och varje deltagare utgår ifrån sina förkunskaper. Kursen utgår ifrån ett följarperspektiv men välkomnar alla oavsett vilken roll man dansar vanligtvis. 

Presentation:
Samira Abutaleb Rosenlundh har dansat tango sedan år 2001. Samira har också bakgrund i yoga och  lägger stort värde under sina klasser på att förmedla dansglädje såväl som att förmedla ökad kroppsmedvetenhet och säkerhet med målet att deltagarna ska få nya aha-upplevelser och lära sig något nytt. Samira är en uppskattad tangolärare som har haft många teknikkurser genom åren.

Tango - nybörjare

Pris: 1 800 kr (12 veckor) 
19.45 - 20.45 Onsdagar ​
(start 4 september 2024)
Lärare: Samira Abutaleb Rosenlundh & Jonathan Bondesson
NYHET! Ingår 5 entrébiljetter till milongor (socialdanskvällar) på WDC under hösten 2024
Inkluderar egen träning i Stora Danssalen från 20.45 

Argentinsk tango är en en ordlös kommunikation som innehåller allt ifrån stil och elegans till glädje, sensualism, närhet och lekfullhet. När man lär sig argentinsk tango kan man gå ut och njuta av dansen flera gånger i veckan i Göteborg. Du blir en del av en social gemenskap och upptäcker också snart att det finns en mycket levande tangokultur runt om i Sverige, Europa och i flera delar av världen

.Genom att dansa tango får man vara i nuet med musiken och på så vis ladda batterierna både fysiskt och mentalt. Förutom att träna på sin kroppsmedvetenhet, balans och smidighet får du även möjlighet att utveckla ditt personliga uttryck i dansen.

 

Kursen är för dig som är nybörjare eller som vill repetera grunderna. Vi går igenom tangons grundsteg så som caminatan, ochos, giros och ger dig nycklar för att kunna gå ut och dansa socialt. Vi fokuserar också förstås på en bekväm omfamning (abrazon) och musikalitet.

 

För oss behöver inte dansens roller ”förare” och ”följare”, ha könsstereotyp uppdelning, utan vi välkomnar alla att dansa och prova den roll som man trivs bäst i, och att också byta roller. Du uppger vid anmälan vilken roll du vill dansa och på på kursen har vi jämna par.

Tango - fortsättning

Pris: 1 800 kr (12 veckor) 
(start 4 september 2024) 17.30 - 18.30 Onsdagar
Lärare: Suzanna Söderström & Jonathan Bondesson
Ingår 5 st gratis milongor (socialdanskvällar) på WDC under hösten 2024

För dig som har tidigare erfarenhet av tango och som vill fortsätta att utveckla grunderna samtidigt som vi utmanar dig med mer avancerade koncept. Med ett fokus på att uppnå harmoni i omfamningen (abrazon) och tangopromenaden (caminatan) samt att uppnå tangons finess och estetik. Vi går igenom olika varianter på giros, ochos cortados, det korsade systemets möjligheter. 

 

Förkunskaper: för att gå kursen bör du ha koll på ochos, kryss och girons grundsteg.

Tango - fördjupning

Pris: 1 800 kr (12 veckor) 18.40 - 19.40 Onsdagar ​(start 4 september 2024)
Lärare: Suzanna Söderström & Jonathan Bondesson
NYHET! Ingår 5 entrébiljetter till milongor (socialdanskvällar)
på WDC under hösten 2024

Den här kursen riktar sig till dig som är på en avancerad nivå och vill ta dansen till nya höjder! Vi tränar på teknik och närvaro i caminatan, dvs tangopromenaden, och på rytmiska och musikaliska varianter på allt från giros, enganchadas och colgadas till ocho cortados, boleos och sacadas - hela tiden med fokus på kontakt, närvaro och tangokänsla! 

Förkunskaper: för att gå kursen bör du vara bekväm på milongas (socialdans) och flera års erfarenhet av att dansa tango.

Vi rekommenderar dig gärna att prova att byta roller för att få en ökad förståelse och kunskap för förandet och följandet. Vi vill att det ska vara jämnt antal förare och följare på kursen så meddela oss i din anmälan vilken roll du anmäler dig till.

Anmälan till Argentinsk tango

Tangkurs
Välj dansroll för kursen

Tack för din anmälan! Du kommer att få en bekräftelse inom kort.

bottom of page