top of page
Argentinsk Tango
Konkurrenskraftig dans

Argentinsk Tango

Argentinsk tango har beskrivits som pardansernas Rolls Royce. Den innehåller allt ifrån stil och elegans till glädje, sensualism, närhet och lekfullhet. Om man lär sig argentinsk tango kan man dansa tango överallt i hela världen.

Genom att dansa tango får man förutom att träna på sin kroppsmedvetenhet, balans och smidighet även komma ifrån vardagens alla bestyr och ladda batterierna med ny energi både fysiskt och mentalt.

På World Dance Company kan man även gå ut och dansa tango på vår milonga (socialdanstillställning) som sker regelbundet på Oceanen i Göteborg. Många som börjat dansa på World Dance Company har skaffat sig nya vänner för livet.

Tango - nybörjare

12 veckor 1500 kr 
(start 7 Sep, V36) Torsdagar 18.30-19.30
inkl. 15% medlemsrabatt på våra milongor och scenarrangemang!

För dig som är nybörjare eller som vill repetera grunderna. Vi går igenom tangons grundsteg och tränar på teknik för att föra och följa. Vi arbetar med omfamningen (abrazon) och tango promenaden, (caminatan) samt stil och hållning.

Vi rekommenderar dig gärna att prova att byta roller för att få en ökad förståelse och kunskap för förandet och följandet. Vi vill att det ska vara jämnt antal förare och följare på kursen så meddela oss i din anmälan vilken roll du anmäler dig till.

Tango - medel / fördjupning

12 veckor 1800 kr 
Torsdagar 19.30-20.30 (start 7 Sep, V36)
inkl.
15% medlemsrabatt på våra milongor och scenarrangemang!
Inkluderar egen träning i Stora Danssalen från 20.30-22.00 

För dig som är redo att ta tangon vidare och har dansat ungefär 1 år. Vi jobbar från grunden med dansanta sekvenser som du kan använda dig av på Milongas när du socialdansar! Fördjupning av teknik för att föra och följa. I tangon slutar vi aldrig att arbeta med omfamningen (abrazon) och tangopromenaden, (caminatan) samt stil och hållning.

Tango - fördjupning / avancerad

12 veckor 1950 kr 
Onsdagar 17.30-18.45  (start 6 Sep, V36)
inkl. 15% medlemsrabatt på våra milongor och scenarrangemang!

Det här är en exklusiv klass med begränsat antal deltagare för dig som vill gå på djupet i den argentinska tangon. 

Kursen vänder sig till vana tangodansare som regelbundet går ut och dansar på milongor. Vi arbetar med att bredda repertoaren och utveckla finstämdhet och teknik samtidigt som vi ger dig verktyg för improvisation. Vi lägger också stort fokus på att utveckla kontakten inom paret, arbetar med att utveckla musikalitet och rytmik för såväl förare och följare och såväl med tät och öppen omfamning så att du får ett mer avancerat och variationsrikt språk. Vi lägger också stort värde i att ge individuell feedback så att du som deltagare ska kunna utvecklas avsevärt i denna fantastiska dans och i ditt personliga uttryck. 

Samira blev förälskad i tango 2001 och började tidigt resa runt till olika länder för att utforska och fördjupa sin passion. Genom åren har hon undervisat på flera festivaler runt om i Sverige, samarbetat med olika tangolärare och är en väletablerad lärare i Göteborg.

Ademir,  har en bakgrund inom musik, vetenskap och klassisk dans. Efter att ha upptäckt tango 2010, dansade han med olika kompanier i Mexiko. Hans kärlek till tango förde honom 2020 till Buenos Aires, där han fördjupade sig i dansen i mer än ett och ett halvt år. Nu är han sugen på att dela med sig av sina kunskaper till samhället i Göteborg.

Ademir och Samira, njuter av att dansa tillsammans sedan 2019, ständigt på jakt efter att fördjupa kontakt, utveckla ny dynamik och uttryck. Som lärare lägger de stort värde på pedagogiska nycklar så väl som personlig uppmärksamhet och detaljer.. De strävar efter att utveckla deltagarnas rörelsefrihet, kroppsmedvetenhet och musikaliskt uttryck så att alla kommer att njuta av det sociala dansgolvet och uppleva glädjen i denna dans. 

Varmt välkomna till deras kurs i tango på fördjupning och avancerad nivå på onsdagar kl 17.30-18.45, start 6 september! 

Lärare på kursen är Samira Abutaleb Rosenlundh och Ademir Hernandez. Kursen hålls på svenska och engelska. (Spanska vid behov) 

 

Jämnt antal förare och följare (och dubbelrollsdansare) 

Max antal par: 8 

 

Anmälan och frågor: 
Om du är nyfiken på kursen men har frågor, eller är osäker på nivån, så tveka inte att kontakta Samira på samira.abutalebrosenlundh@gmail.com eller ring 0739708819

Anmälan till nybörjare & medelkurs
(för avancerad nivå maila: 
samira.abutalebrosenlundh@gmail.com)

Tangkurs
Välj dansroll för kursen

Tack för din anmälan!

bottom of page