top of page

lör 04 nov.

|

World Dance Company

Adrian & Cecilia Groglopo - Helgworkshop

Favoriter i repris från vår Tangofestival i Strömstad! Nu kommer Adrian & Cecilia Groglopo att besöka World Dance Company under 2st helger med temat - dans i nära omfattning!

Anmälan är stängd
Se andra evenemang
Adrian & Cecilia Groglopo - Helgworkshop
Adrian & Cecilia Groglopo - Helgworkshop

Tid och plats

04 nov. 2023 11:00 – 05 nov. 2023 14:00

World Dance Company, Stigbergstorget 8, 414 63 Göteborg, Sverige

Om evenemanget

Tangohelg med Adrian & Cecilia Groglopo! 

För oss är tango mötet, kramen, den komplexa musiken med alla sina tempobyten och variationer, känslan av att dansa som en, att ge och få en varm och trygg energi med dem vi möter på dansgolvet. Det kan vara en stund av glädje, kreativitet, omtanke eller tröst, eller lite av varje. Vi skapar något unikt tillsammans under varje tanda som aldrig kommer upprepa sig på exakt samma sätt igen.  Det är i mötet med den andra vi hittar oss själva, ju finare mötet är desto närmare kan vi komma oss själva.

Den första helgen djupdyker vi i teknik för att dansa i nära omfamning. Vi arbetar med att hitta balans och flyt i den nära omfamningen. Det handlar om att grunda sig, komma ner mot golvet och känna in kroppen. Vi tränar på att föra och följa genom att i omfamningen kommunicera vår balansaxel och tyngdpunkt samt läsa av vår danspartners. Målet med workshopen är att känna oss själva och hitta en fin kontakt och mjukt flyt i stegen oavsett vem vi dansar med.   Att dansa i nära omfamning kräver mer träning av balans och kroppskännedom samt förmåga att känna in sin danspartner än vad som behövs när man dansar öppet. När du dansar nära är stegen och vridningarna mindre, tempobyten lättare, dansen är mer skonsam för leder och rygg, mer energisparande än i öppen omfamning och mötet med danspartnern blir djupare. Det är lättare att dansa elegant och att göra utsmyckningar eftersom vi hittar en djupare nivå av trygghet och stabilitet i oss själva och i mötet med partnern.   Vi kommer också prata om de sociala delar som gör att vi kan känna oss avslappnade när vi går ut och dansar. Samt gå genom olika kända orkestrar så att vi bekantar oss med vad vi dansar till och vad som kännetecknar dem.

Praktiskt inför workshopen:

Till den här workshopen är det viktigt att du har bra skor. Skorna kan vara höga eller låga, det spelar ingen roll så länge de inte klämmer ihop din fot för mycket eller du glider runt med foten i skon. Din fotsula ska kunna breda ut sig i skon samtidigt som skon kramar om foten, då får du en känsla av både frihet och trygghet med skorna. Du ska kunna lita på dina steg, det är den första grundläggande tryggheten. Obs, för förare och följare, skorna måste ha lädersulor, inte gummi. Har du inga bra tangoskor kan du dansa i strumpor. Ha hur som helst gärna med ett par strumpor du kan dansa i.

Workshopsen hänger ihop och bygger på varandra.

Lördag

11.00-12.30 

30 min lunch

13.00-14.00 

Söndag

11.00-12.30 

30 min lunch

13.00-14.00 

*Totalt 5 timmar workshops

Biljetter

 • Workshop 4-5 nov | Par

  5h tangoworkshops med Adrian & Cecilia Groglopo

  1 400,00 kr
  Skatt: moms inkluderad
  Försäljning avslutad
 • Workshop 4-5 nov | Förare

  5h tangoworkshops med Adrian & Cecilia Groglopo

  700,00 kr
  Skatt: moms inkluderad
  Försäljning avslutad
 • Workshop 4-5 nov | Följare

  5h tangoworkshops med Adrian & Cecilia Groglopo

  700,00 kr
  Skatt: moms inkluderad
  Försäljning avslutad

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page