top of page

lör 09 mars

|

World Dance Company, Kulturhuset Oceanen

Workshop i tango milonguero, nära omfamning!

Välkommen tiill den här helgen som har tema musikalitet! Adrian & Cecilia Groglopo kommer att jobba med takt, tempoväxlingar och pauser samt prata om musiken och orkestrar.

Anmälan är stängd
Se andra evenemang
Workshop i tango milonguero, nära omfamning!
Workshop i tango milonguero, nära omfamning!

Tid och plats

09 mars 2024 11:00 – 10 mars 2024 14:00

World Dance Company, Kulturhuset Oceanen, Stigbergstorget 8, 414 63 Göteborg, Sverige

Om evenemanget

Workshop i tango milonguero, nära omfamning!

Lördag - söndag, 9-10 mars

11.00-12.30 30 min lunch 13.00-14.00

Lärare: Cecilia och Adrian Groglopo Plats: Kulturhuset Oceanen

Välkommen tiill den här helgen som har tema musikalitet! Vi kommer jobba med takt, tempoväxlingar och pauser samt prata om musiken och orkestrar.

Helgkurserna ger oss möjlighet att djupdyka i tangons subtilitet: De små variationer i steg, känsla och kroppsförnimmelser som gör så stor skillnad för dansupplevelsen. Därför pratar vi om och övar på hållning, balans och energi snarare än lär ut nya steg och figurer.

Vi undervisar alltid i nära omfamning. För oss är det fina i tangon mötet med danspartnern, att röra sig som en i tolkningen av musiken. Det är ett intimt möte fyllt av närhet, respekt och glädje. I nära omfamning hittar vi en djupare nivå av trygghet och stabilitet i oss själva och i mötet med partnern. Dansen är mindre och mer subtil i nära omfamning: steg, vridningar och utsmyckningar är mindre, tempobyten lättare, och dansen är mer energisparande än i öppen omfamning.

Vårt mål med undervisningen är alltid att du ska hitta dig själv i hållning och känsla, en fin kontakt med danspartnern och ett mjukt flyt i stegen.

Under vårterminen kommer vi ha två helgkurser den första 9-10 mars med tema musikalitet och den andra 6-7 april med cirkulära rörelser. Båda så klart i nära omfamning.

Anmäl dig till: cecilia.groglopo@gmail.com Efter anmälan skickar vi betalningsuppgifter. 

En helgkurs, 6 timmar undervisning, kostar 800 kr per person, 700 kr för studenter och pensionärer.

Dela detta evenemang

bottom of page