top of page

lör 06 apr.

|

World Dance Company, Kulturhuset Oceanen

Workshop i tango milonguero, nära omfamning!

Välkommen till den här helgen som har tema cirkulära rörelser i nära omfamning! Adrian & Cecilia Groglopo kommer också beröra teknik för föraren att “eko dansa” och låta följaren dra till sig alla beundrande blickar.

Anmälan är stängd
Se andra evenemang
Workshop i tango milonguero, nära omfamning!
Workshop i tango milonguero, nära omfamning!

Tid och plats

06 apr. 2024 11:00 – 07 apr. 2024 14:00

World Dance Company, Kulturhuset Oceanen, Stigbergstorget 8, 414 63 Göteborg, Sverige

Om evenemanget

Helgworkshop på temat cirkulära rörelser i nära omfamning, milonguero-stil!

EARLY BIRD, 10% RABATT fram till och med 20 mars!

Sista anmälningsdag 4 april!

NÄR: Lördag - söndag, 6-7 april 

Kl 11.00-14.00 (inkl 30 min paus)

VAR: Plats: Kulturhuset Oceanen

Lärare: Cecilia och Adrian Groglopo 

Cirkulära rörelser ger dansen dimension och variation. Vi kommer utforska våra egna och varandras balansaxlar, teknik för dissociation och pivoter för både förare och följare. Vi kommer också beröra teknik för föraren att “eko dansa” och låta följaren dra till sig alla beundrande blickar.

I nära omfamning hittar vi en djupare nivå av trygghet och stabilitet i oss själva och i mötet med danspartnern. Det är ett intimt möte fyllt av närhet, respekt och glädje. För oss är det fina i tangon mötet både med sig själv och med danspartnern. Vi behöver jobba med våra kroppar men lika väl med vår psykologi i tangon. För att möta varandra behöver vi lita på både oss själva och varandra, vi behöver släppa kontrollbehov, vara uppmärksamma på varandra och samtidigt säkra i våra egna rörelser.

Helgkurserna ger oss möjlighet att djupdyka i tangons subtilitet: De små variationer i steg, känsla och kroppsförnimmelser som gör så stor skillnad för dansupplevelsen. Vårt mål med undervisningen är alltid att du ska hitta dig själv i hållning och känsla, en fin kontakt med danspartnern och ett mjukt flyt i stegen.

ANMÄLAN

Vi rekommenderar anmälan i par av förare och följare, dels för att det är lättare att hitta sin egen balans och kontakt med partnern och dels för att vi ska få en jämn fördelning av förare och följare på kursen. De som är öppna för att byta partner under kursen kommer så klart kunna göra det. Du som anmäler dig ensam kan därför komma att hamna på en väntelista.

Kursavgift för 6 timmar undervisning: 

 800 kr per person, 700 kr för studenter, arbetssökande, sjukskrivna och pensionärer.

Early bird, 10% rabatt fram till och med 20 mars!

Mejla anmälan till cecilia.groglopo@gmail.com, ange ett mobiltelefonnummer till dig i anmälan och om du önskar dansa som förare eller följare.

Dela detta evenemang

bottom of page